Мишо Христов изцяло концентриран върху проекта за спортна академия за деца с увреждания

Ще се изисква голяма инвестиция, но вече имаме партньори, разкри параолимпиецът от Плевен

"Не мога да кажа дали е несправедливо. За един професионален спортист олимпиадата е най-голямото стъпало. Получи се така, че и на тази няма да успея да отида. Има си правила. Изпратиха малко квоти за България и за Рио заминаха състезатели с по-голям шанс за предно класиране /според ръководството/. Приех го благодарение на приятелката си", сподели Михаил Христов в предаването "Преди обед".

Припомняме, че преди няколко месеца той спечели сребро от Европейското в Италия и впоследствие беше изненада това, че няма да замине за Параолимпийските игри. В момента Михаил и годеницата му Ангелина Ангелова са заети с работата около фондацията и създаването на спортна академия за деца с увреждания.

"Ангелина ме мотивира да започнем целия проект. Такова нещо не е правено в България. Ще се изисква голяма инвестиция, но вече имаме партньори. Самата академия ще бъде изцяло адаптирана за деца с увреждания. Не искам да делиме децата", поясни плевенчанинът.

"Имаме човек, който е преодолял този страшен инцидент. За мен това е героизъм и ще му се възхищавам винаги. Но има много хора, които стоят някъде скрити. Има и родители, които крият децата по къщите си. Спортът е движеща сила. Знам, че при Мишо спортът му е помогнал да бъде това, което е. Изградил е характер и увереност. Искаме да направим така, че деца с различни проблеми да играят заедно и да спортуват със здрави. Да няма разделение", допълва Ангелина.