Плевенски ученик получи плакета на кмета за постиженията си

Апостол Савов извоюва бронзов медал от XIII Международна олимпиада по география

Възпитаникът на СОУ „Пейо Яворов” – Плевен Апостол Савов беше отличен днес с плакета на кмета на Община Плевен Георг Спартански заради извоювания от ученика бронзов медал от XIII Международна олимпиада по география, информират от пресцентъра на местната управа. Събитието се проведе от 16 до 22 август в Китай, в него се включиха участници от шест континента.

Младежът, придружен от неговия учител Свилен Стойчев и от новия директор на учебното заведение, бяха посрещнати лично от кмета Георг Спартански. Той поздрави Апостол за неговия успех. „Пред нас е поредният плевенски бисер и аз мога да пожелая само здраве, той другото го може. Апостол е добър пример и за други наши младежи, че с много труд и упоритост всичко се постига”, каза кметът.

Дванадесетокласникът разказа за участието си в олимпиадата и емоциите при обявяването на името му сред едни от най-добрите на престижния международен форум. Плевенчанинът показа и спечеления медал като подчерта, че състезанието е било на английски език, а изпитанията са изисквали освен знания, креативна мисъл и вземане на бързи решения.

Интересите на Апостол са разностранни, освен английски език, той владее и немски, справя се отлично и с компютърните технологии, знаменосец е на СОУ „Пейо Яворов” и участник в похода „По стъпките на Апостола”. Дарбата му да рисува го води в артшкола „Колорит” и му носи също ред награди от престижни конкурси у нас и в чужбина. Последната от тях е от месец юли тази година - Почетна награда от Международния конкурс за рисунка „Лице или Маска”, организиран от Центъра на ЮНЕСКО „Луис Франсоа” в град Троа, Франция.