Комисията по култура заседава извънредно заради Веселин Плачков

На заседанието е поканен и директорът на ДКТ "Иван Радоев“ - Плевен

Постоянната комисия по култура, вероизповедания и международна дейност с председател Петя Василева към Общински съвет - Плевен се събира за извънредно заседание днес от 17 часа. На заседанието е поканен и директорът на ДКТ "Иван Радоев“ - Плевен, Васил Василев, за да представи визията си за развитието на културния институт.

На извънредното си заседание Комисията ще разгледа и случая с актьора Веселин Плачков. Тема, до която се стигна след публикация на Plevenutre.bg и последвал сериозен обществен отзвук в социалните мрежи. Припомняме, че Веско Плачков е бил принуден да напусне трупата на плевенския театър.

По този повод на брифинг в пресклуба на БТА по-рано председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев декларира категоричната си подкрепа за актьора, като заяви, че застава зад името на Плачков, ако се окаже, че той е бил принуден да напусне по този грозен начин Плевен.

"Поканата към новия директор на ДКТ „Иван Радоев“ е да представи пред Комисията визията си за развитието на културния институт. Ние не можем да стоим безучастни към съдбата на театъра и съответно към работещите в него артисти, след като ежегодно Община Плевен отпуска вече 200 000 лв., което е 30% от общата сума за издръжката му“, коментира Председателят на Общинския съвет.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен