Плевенчанин на съд за смъртта на стриптизьора Карлос

Предстои насрочване на делото за разглеждане

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 48-годишен мъж, който в нощен клуб, ударил перничанин и по непредпазливост причинил смъртта му. Това информираха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Велико Търново. Става дума за случая с нелепата гибел на стриптизьора Карлос.

Обвинението срещу Маню К. е за това, че на 13 февруари в Плевен, по непредпазливост причинил смъртта на Кирил Д. от Перник, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, изразяваща се в черепно мозъчна травма, довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. На 12 срещу 13 февруари около полунощ, пострадалият Кирил Д. от Перник, посетил клуб, намиращ се в центъра на град Плевен. Поводът бил свързан с качеството му на импресарио на танцьорки, наети от него за работа в клуба. След като употребил значително количество алкохол и във видимо нетрезво състояние, около 04.30 часа Кирил Д. се качил на дансинга, за да танцува. Около 05.00 часа същият се спънал, залитнал и паднал върху хладилна витрина, в резултат на което счупил няколко бутилки с алкохол. След като станал отишъл да говори с управителя на заведението за заплащането на счупените от него бутилки. След приключване на разговора им, без каквато и да било видима причина Кирил Д. нападнал в гръб обвиняемия Маню К., който седял сам на един от столовете на бара, като с ръка дръпнал яката на якето на обвиняемия, при което той се завъртял и за момент изгубил равновесие. Тогава се намесил свидетелят Ивайло Д., който хванал Кирил Д. за ръцете и го издърпал в страни от бара. В този момент обвиняемият нанесъл неочакван удар с юмрук в лицето на Кирил Д. Пострадалият бил транспортиран до спешната помощ на УМБАЛ „Д-р Г.Странски“ в града, като междувременно починал.

Обвиняемият Маню К. е осъждан. Има взета мярка за неотклонение домашен арест. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.