"Каръци" е българското предложение за "Оскар" (Видео)

Общество

12-09-2016, 15:18

Снимка:

"Каръци"

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Каръци" - големият победител на "Златна роза"

Филмът е на режисьора Ивайло Христов

Комисията по определянето на български филм за участие в надпреварата за 89-ите награди “Оскар” за чуждоезичен филм избра това да бъде лентата „Каръци“ на режисьора Ивайло Христов, съобщава novanews.bg.

Тя разказва историята на Елена, Коко, Пацо и Гошо - ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни отношения.

"Каръци" е носител на няколко награди „Златна роза 2015” – Голямата награда, наградата за най-добра женска роля (Елена Телбис), наградата на гилдия Критика към СБФД, наградата на публиката, наградата на акредитираните журналисти, наградата на критиката. Печели и призове на „МКФ Москва 2015” – Гран при за най-добър филм, Награда на руските кинокритици, Награда на федерацията на руските киноклубове; „CInEast ’15” – Наградата на публиката; 20-ти Международен София филм фест, март 2016 г. - Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм.