Плевенчанка пренаписа историята: Нобеловата награда е най-високото отличие в България

Фолк звездата Рени изстреля голям бисер в шоуто "ВИП Брадър"

Фолк изпълнителката Рени направи гаф за историята в шоуто "ВИП Брадър". "Големият брат" попита популярната плевенчанка кой е най-ВИП сред всички съквартиранти. Отговорът й шокира  зрителите.

"Естествено, че това е Вальо Михов, след като има най-виското отличие в България. Нобелова награда... Това все пак не е шега", заяви Рени. "Биг Брадър" веднага я попита знае ли какво е Нобелова награда, за какво е дадена на Михов и кой е Алберт Нобел. "Мисля, че наградата му е за принос в спорта. Нобеловата награда е най-висoкото отличие в България. Алберт Нобел? Щом е Нобел, значи трябва да е създал Нобеловата награда. Така ли е?", продължи с бисерите попфолк певицата.

"Биг Брадър" й пожела след години и тя да има Нобелова награда, а тя отговори: "Бих се радвала, въпреки че имах период, в който доста знаеха за мен извън България. Правихме концерт "Мост на Балканите" с Шабан Шаулич и Мирослав Илич. С този концерт показахме как свързваме балканските страни", съвсем сериозно отбеляза Рени.

Валентин Михов всъщност е носител на най-високото държавно отличие орден "Стара планина" за изключителен принос в областта на физическото възпитание и спорта.