Плевенска фирма зарадва деца от Център за настаняване от семеен тип за новата учебна година

С песни и стихчета малчуганите поздравиха гостите

Фирма „ГЕМИ 2015” ЕООД Плевен, чийто предмет на дейност е търговия с детски дрехи и обувки, дари учебни пособия и дрехи на децата от ЦНСТ – гр. Плевен и по-точно на децата от Центъра на ул. „Бяло море” №16. Типът на най-необходимите за децата пособия и дрехи е уточнен след среща с Анелия Цанкова, директор на центровете, информират от пресцентъра на общината.

С песни и стихчета малчуганите поздравиха гостите - Милена Габрова, представител на фирма „ГЕМИ 2015” ЕООД, началника на отдел „Здравеопазване и социални дейности” в Община Плевен Стефан Захариев, дошлите журналисти и общински служители. Децата увериха, че чакат с нетърпение новата учебна година, подготвят се старателно и обещаха преди Коледа да покажат бележниците, пълни с отлични оценки. В Центъра на ул. „Бяло море” №16 живеят 14 деца от 3 до 16 години, най- малките ходят на градина, а по-големите вече се вълнуват от първи сърдечни трепети. Всички посещават и различни спортни и школи по изкуства, разказа Анелия Цанкова.

Милена Габрова благодари на Галя Станчева от Центъра за административно обслужване на граждани, която е свързала дарителите с ръководството на къщичките от семеен тип. Намерението на фирмата е да изгради дългосрочно сътрудничество с институцията под опеката на Община Плевен и тази инициатива да е само началото на поредица от подобни кампании. Децата започват спокойно новата учебна година напълно подготвени с тетрадки, обвивки, химикалки, боички, моливи, пособия за чертане и други учебни пособия, както и дрехи.