Бургаските деца с безплатно обучение по 16 вида спорт

Спорт

14-09-2016, 08:37

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатни летни уроци по плуване и тенис за деца

Продължителността на тренировките е един месец

След курсовете по плуване и тенис, които се проведоха през лятото, Община Бургас разширява програмата за безплатни начални обучения за деца с още 16 вида спорт:

 

 

      ВИД СПОРТ

 

      ВЪЗРАСТОВА ГРУПА

 

 

      СПОРТЕН ОБЕКТ

 

       Футбол

                      8 - 12  год.

СЦ « Изгрев «

СЦ «Славейков»

СП «Елин Пелин»

 

 

      Хандбал

                           8 - 12  год.

СЗ «Никола Станчев»

 

     Волейбол

                           8 -  12  год.

СЗ «Нефтохимик «

 

    Баскетбол

                 8 - 12  год.

СЗ «Нефтохимик «

СЗ «Никола Станчев»

СЗ «Бойчо Брънзов»

        Ръгби

                 8 - 12  год.

СЦ « Изгрев «

 

 Бокс

                 8 - 12  год.

СЦ « Изгрев «

 

 Кудо

                 8 - 12  год.

СЦ «Славейков»

 

Борба - класически стил

                 8 - 12  год.

Учебен корпус ПМГ и ГРЕ

Борба - свободен стил

                 8 - 12  год.

СЗ «Никола Станчев»

 

Канадска борба

                8 - 12  год.

СЦ «Славейков»

 

 

 Плуване

Водна топка

                         6 - 12  г.

Учебен корпус ПМГ и ГРЕ

ПБ «Младежки дом «

ПБ « Меден рудник»

 

Худ.гимнастика

                         6 - 10  год.

СЗ»Младост»

 

Сп.акробатика

                6 - 10  год.

СЗ «Нефтохимик «

 

Фехтовка

                8 - 12  год.

Учебен корпус ПМГ и ГРЕ

 

 Бадминтон

                8 - 12  год.

СЗ «Нефтохимик «

 

 Л.атлетика

               6 - 12  год.

СЦ «Славейков»

 

Шах

               6 -  12 год.

СЗ «Нефтохимик «

 

 

Допълнителна информация можете да получите на място в изброените спортни обекти. Курсовете  по тенис и плуване ще продължат от 04.10.2016 г. до 27.10.2016 г., съответно -  тенис в СЦ "Изгрев", в дните вторник и четвъртък от  09:00 - 10:00 ч. и от 15:00 - 16:00 часа ; плуване - в басейна на спортния корпус към ПМГ и плувен комплекс "Меден рудник", като дните и часовете ще се уточнят допълнително от 26.09. 2016 г. на място.

Тази програма бе създадена, след като кметът Димитър Николов изиска от спортните клубове, които ползват общинска база, да въведат безплатни начални обучения за деца.

Целта е на подрастващите да бъдат предоставени още по-достъпни възможности за участие в занимания с физически упражнения и спорт, да се подобри здравният им статус, физическата и психическа дееспособност, свободното им време да се уплътни по смислен начин. Друг от търсените ефекти е откриването на млади и перспективни състезатели, които впоследствие да бъдат поощрени в развитието си.

Продължителността на безплатното обучение е един месец. Възползвайки се от тази програма, децата могат да се запознаят с различните спортове, с условията, предлагани от отделните клубове, и в перспектива да се запишат за постоянно, ако им хареса.

Община Бургас е на мнение, че социален акцент трябва да има във всички направления на нейната дейност. Затова тя постави участието в програмата като условие към клубовете, които ползват с отстъпка нейните бази.

А спортната инфраструктура в Бургас се подобрява и увеличава постоянно. През последните 8 години в града и съставните селища са изградени над 40 нови игрища с изкуствено покритие, зала "Никола Станчев" и покрит плувен комплекс в "Меден рудник", откритите спортни комплекси "Изгрев" и "Славейков", плувен комплекс "Флора", спортният корпус към ПМГ/Френска гимназия, зала "Бойчо Брънзов" е санирана, климатизирана и с подменена настилка, частично е ремонтирана зала "Младост". Напредва програмата за ремонт на спортните игрища в училищните дворове. С помощта на правителството се изпълнява строителството на зала "Арена Бургас", предстои изграждане на големи спортни комплекси в "Славейков" и "Меден рудник". Всичко това доведе до рязко увеличение в броя на спортните клубове. Ако през 2007 г. местната власт е подпомагала 30 клуба, сега те са над 100.  Всеки от тях си има своята политика, но за Община Бургас най-важен приоритет остава съвместната работа с децата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен