Десетки изложители участват в кампанията „Подкрепяме българското” във Велико Търново

Мисия

14-09-2016, 16:45

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата се провежда със съдействието на инж. Даниел Панов

Десетки изложители от Великотърновски регион и от цяла България участват в кампанията „Подкрепяме българското”, чийто домакин днес е старопрестолният град. Инициативата на Министерството на земеделието и храните бе подкрепена от Община Велико Търново и се провежда със съдействието на кмета Даниел Панов.

В парк „Марно поле” министърът на земеделието и храните Десислава Танева, заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова, областният управител проф. Пенчо Пенчев и директорът на Областна дирекция „Земеделие” Йорданка Стефанова откриха изложение на родни производители. Те разгледаха разнообразната продукция, подредена в специално обособени шатри.

Своите производства представят компании, работещи в сферите на месопроизводство и месопреработка, млекопроизводство и млекопреработка, зеленчукопроизводство и овощарство, хлебопроизводство, птицевъдство, растениевъдството и др. Изложението ще продължи през целия ден.

По-рано през днешния ден Община Велико Търново бе домакин на дискусия за състоянието, развитието на българското селско стопанство и съвременните тенденции в този процес. Форумът бе открит от земеделския министър Десислава Танева и от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова. Над 200 бяха участниците в срещата – експерти от Министерството на земеделието и храните, представители на различни институции, кметове и кметски наместници, предприемачи, земеделски производители и др.

 

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен