Бащата на убитата Вероника е сигурен, че е имало свидетел на ужасяващото престъпление

Животът

14-09-2016, 17:24

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Родителите на момичето платиха 12 000 лева заради убийството

Случаен минувач видял убийството на студентката Вероника Здравкова във Велико Търново. В това е убеден бащата на загиналото 23-годишно момиче от Никопол Трайчо Трайков, пише "България днес".

Той направи потресаваща изповед точно една година след началото на делото срещу рецидивиста Илиян Здравков, който отърва доживотния затвор и получи 30 години решетки, след като направи самопризнания.

"Сега се старая да помагам на всякакви хора, изпаднали в беда, защото изпитвам вина заради човек, когото не познавам, но който е видял смъртта на Вероника, но се е уплашил и е избягал, вместо да помогне", казва Трайков.

Въпреки че при разследването не бе открит свидетел, почерненият баща обяснява какво има предвид: "В деня след смъртта й, когато все още не знаехме, че е убита, а се издирваше, със съпругата ми бяхме на лобното място. И аз предложих точно по същото време, когато тя е минала предната вечер, да преминем оттам, да се опитаме да възстановим какво може да се е случило. Бавихме се около половин час, за което време минаха около 15-20 човека", обяснява Трайков. Той пресмята, че на 2 минути средно пешеходец се предвижва през мястото и е категоричен, че Илиян Здравков няма как да е успял да нападне Вероника, да я убие, да я ограби и да скрие тялото толкова бързо. Сигурен е, че е имало свидетел на ужасяващото престъпление, който се е уплашил и е избягал, но до ден днешен пази тайната си.

"Вероника помагаше на всички. Сега и аз се старая. Вчера видях закъсал шофьор на пътя. Не сигнализираше, но аз спрях и му помогнах. Когато успя да запали, ме попита колко ми дължи. Казах му, че нищо, но ако може и той да помогне, когато на някой му се налага."

Трайков сподели, че най-сетне разследващите са върнали на семейството вещите на Вероника. "По дрехите не личи кръвта. Всичко е попило, не се вижда, но се усеща. Разстлахме ги вкъщи и със съпругата ми доста време ги гледахме. Искахме да почувстваме Вероника, да усетим какво й се е случило, да разберем кой е съучастникът на Илиян Здравков, защото той не бе разкрит, но предполагаме, че съществува."

Трайчо Трайков признава, че убийството на дъщеря му до момента му струва над 12 бона. "Майната им на парите, това е за дъщеря ми. Пари се изкарват, стига да искаш да работиш, а не да убиваш."