Простреляха собственик на плевенско заведение

Пострадалият разказа пред Plevenutre.bg какво се е случило

За инцидент, разиграл се на 14 септември вечерта към 23 часа в плевенско заведение, информира нашият читател Александър Петков. По думите му бивша барета прострелял собственик на заведение защото на приятелката му й пречи музиката... Всъщност Александър Петков е и пострадалият в среднощния екшън. Той се намира в ортопедията с прострелна рана в крака.

Публикуваме разказа му за случилото се.

В сряда вечерта в заведението на Александър Петков, намиращо се на ул. "Копривщица 18", се събрали три жени и едно дете по случай рождения ден на една от дамите. Около 23 часа в заведението влязъл мъж, който поискал да се намали музиката, тъй като приятелката му не можела да си почива.

"Музиката не беше силна, но ние все пак я намалихме. След като поднесохме тортата на рожденичката, същият мъж нахълта с думите колко пъти да ви казвам да спрете музиката, че ще ви избия. Беше много нервен и гледаше лошо. Помолих го да напусне заведението, тъй като има частно парти и тогава видях, че под ризата му има пистолет. Станах и се насочих към него, за да го изведа да напусне. Тогава той посегна към пистолета и го неутрализирах, след което го изкарах до вратата. Там вече извади пистолета и започна да стреля по мен. Хванах му ръцете и се сборичкахме, като му държах ръцете с пистолета, тъй като стреляше в опит да ме убие. Държах го, докато не дойде патрулката, като полицаите се хвърлиха и те върху него, за да му вземат пистолета. Бях целен в главата и в корема, но слава Богу не можа да ме улучи. Прострелян съм само в крака и сега съм ортопедията... Пратиха ми полицаи да ме охраняват, защото се оказал някаква мутра от Червен бряг", разказва Александър Петков.

Ето я официалната информация по случая от пресцентъра на МВР:

На 14 септември в 23:40 часа в Първо РУ-Плевен е получен сигнал за нарушение на нощната тишина в кафе-бар в Плевен. На място е изпратен автопатрул, който установява, че е възникнал скандал между 48-годишен от София и 44-годишен от Плевен. Конфликтът е прераснал във физическа саморазправа, при която столичанинът е прострелял със законно притежавания си пистолет "Глог 19 с" 9 х 19мм в областта на краката опонента си.  И двамата мъже са откарани от екип на ЦСМП в спешно - приемен кабинет към УМБАЛ "Д-р Георги Странски". Плевенчанинът е настанен в клиника по ортопедия и травматология - Плевен с огнестрелна рана в областта на ляво бедро, без опасност за живота, а софиянецът - в Неврохирургия с разкъсно - контузна рана в областта над ляво око, също без опасност за живота.

Извършен е оглед на местопрестъплението, при който са намерени и иззети 2 гилзи 9 х 19мм.,  пистолет "Глог 19 с" и един проектил. Уведомен е прокурор при РП - Плевен за престъпление по чл.129, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство. Продължава работа разследващ полицай.