Общината отпуска 50 хил. лева за авариен ремонт на зала "Балканстрой"

За цялостен ремонт, който включва подмяна на витражите, на подовите настилки и др. дейности, са необходими 230 хил. лева

Средства в размер на 50 хил. лева за спешен авариен ремонт на течащия покрив на зала „Балканстрой” са заделени по разпореждане на кмета Георг Спартански, информират от пресцентъра на местната управа.

"При положение, че имаме един-единствен отбор от колективните спортове, който играе в елитна група, би било срамно да го оставим да води подготовката си и да посреща мачовете си при такива условия”, подчерта Спартански.

Първенството в Националната баскетболна лига ще стартира на 15 октомври. Мъжкият отбор на Спартак е един от деветте, участващи в националния шампионат.

Георг Спартански допълни, че за цялостен ремонт на зала "Балканстрой", който включва подмяна на витражите, на подовите настилки и др. дейности, са необходими 230 хил. лева. С такива средства, обаче, общината не разполага, затова ремонтите ще се правят поетапно с пари от бюджета за следващата календарна година.