Баронеса Денислава Ангелова, Веско Плачков и компания зарадваха малчугани

Грандиозно шоу за откриването на школата на Черно море – Тича

С грандиозно шоу беше открита школата на Черно море – Тича във Варна. Много специални гости уважиха проявата в зала “Христо Борисов” в морската столица. Сред тях беше и председателят на баскет федерацията Георги Глушков, който пожела варненската школа отново да е сред водещите в страната.

Поздравителен адрес беше прочетен от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Сред специалните гости бяха още заместник областният управител Кристиян Богоев, ректорът на Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” – проф. д-р Красимир Иванов, дмн, ректорът на Икономическия университет във Варна – проф. д-р Пламен Илиев и Доц. Магдалена Миткова ректор на бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Освен това на церемонията приства началникът на ВВМУ “Н.Й. Вапцаров” проф. двн кап. I ранг Боян Медникаров. Видеообръщение изпратиха баскетболните звезди Деян и Калоян Иванови, които помагат за школата на Черно море – Тича. Директор на академията ще е старши треньорът на мъжкия отбор Спас Натов.

Партньор на подрастващата формация на варненци е Асоциация “Докосни дъгата”. Основателят й – Денислава Ангелова - баронеса Плевенска, която беше сред основните виновници за днешния празник, обяви за varnautre.bg, че в школата ще се обучават и всички желаещи деца с диабет. За тях асоциацията осигурява инсулинови помпи, за да водят те пълноценен живот заедно с връстниците си.

За настроението на публиката по време на откриването се погрижиха Мариана Попова, Ангел, който е популярен от дуета си с Моисей, Бате Енчо и актьорът Веселин Плачков.

След края на шоупрограмата започнаха демонстративните мачове на талантите от школата. Двубоите при малките баскетболисти до 10, 12 и 14 години завършиха наравно, в духа на феърплея.

Демонстративна среща имаше и по баскетбол в инвалидни колички от СКХУ Варна 2010. Този двубой също завърши наравно. На събитието присъства и мъжкият баскетболен отбор на Черно море – Тича.

Подробен фоторепортаж може да видите във Varnautre.bg