Община Левски с високи резултати по програмата за енергийна ефективност

Очаква се на 14 октомври министър Лиляна Павлова да бъде на официалното откриване на вече санираните сгради

При голям интерес премина информационната среща по Националната програма за енергийна ефективност в град Левски с представителите на 9 блока в Левски. За максималното използване на възможностите на програмата, кметът на Левски Любка Александрова организира информационна среща с представителите на етажна собственост в града.

Националната програма за енергийна ефективност продължава и в момента се събират проектни предложения. Опитът, който натрупа общината в първият етап на програмата ще бъде много полезен за всички, които желаят сградите да бъдат санирани. От местната управа дават обещание, че ще има пълно съдействие.

Община Левски успя още в Първият етап на Националната програма за енергийна ефективност да се включи с четири блока - блок „1-49"на ул. „Малчика", блок „Ангел Кънчев" на ул. „Никола Вапцаров" №42-52, блок „Бузлуджа" на ул. „Хан Аспарух" №1 и блок „Янтра" на бул. „България" №52-54. Радостно е, че добрата организация и взаимодействие с гражданите даде желания резултат. Санирането на жилищните блокове, които бяха допуснати е на финала. Очаква се на 14 октомври министърът регионалното развитие и благоустройството - Лиляна Павлова да бъде на официалното откриване на вече санираните сгради.

Предстои санирането на пети блок, блок „Локомотив на ул. „Ал. Стамболийски" №17-21. В момента тече процедурата по избор на изпълнител.