Цветан Цветанов: Най-важното е единството!

България се нуждае от ГЕРБ, защото ГЕРБ показа, че може и знае

България се нуждае от ГЕРБ, защото ГЕРБ показа че, може и знае! Точно затова трябва да спечилим изборите на 6 ноември. Тава каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България.„Здравейте приятели, здравейте победители!“, обърна се към всички Цветан Цветанов. 

„За 10 години вече сме откакто учредихме ПП ГЕРБ имаме 10 победи. На 3 декември 2017 г. ние ще бъдем на 11 години, но сега тази година ние трябва да постигнем 11-ата победата и да имаме 10-годишна история“, заяви Цветан Цветанов. 

„Но, не за да отчитаме поредната победа, а защото знаем, че успехът и отговорността са ръка за ръка. Точно за това, когато постигаме успех, знаем, че този успех много ни задължава и когато говорим за исторически факти, никога не трябва да забравяме историята през последните 10 години, защото ПП ГЕРБ беше учредена, започна своя политически път и започнахме да изграждаме структури в цялата страна“, посочи Цветанов. По думите му е имало и райони, където е било трудно,но са знаели, че трябва да се стигне до хората, за да търсят решението на техните проблеми. 

„Точно преди една година бяхме в тази зала. Тук бяха всички кандидати за кметове, заедно с нашия лидер и министър-председател на България Бойко Борисов“, каза той и посочи, че тогава са спечелили от 265 общини 130. „Там където спечели ГЕРБ, представляваме избиратели над 5 млн. и 500 хил. жители. В останалите 135 общини, където има кметове на различни инициативни комитети, независими и партии, ГЕРБ има своята представителност в Общинските съвети“, каза Цветанов. 

„Точно за това тази историческа победа, която постигнахме 2015 г. беше знакова, защото всички ние знаем, че местната власт е тази, която в диалог с изпълнителната власт, със силна законодателна власт може да работи за просперитета на страната“, каза зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му много е важно да спечелят не, за да запишат поредната 11-а победа, а да гарантират успеха на България с министър-председател Бойко Борисов и с президентска двойка в лицето на Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев. Цветанов посочи, че ГЕРБ през всичките тези години се отваря ежедневно за нови членове и стига до всички прослойки от обществото. По думите му на страната й е необходимо да бъде силен фактор на стабилност, както и евроатлантическа ориентация, сигурна външна граница. Според него най-важното е единството и това може да постигне президента и вицепрезидента, които имат необходимите качества и които са доказали, че могат. 

Цецка Цачева се възприема като експерт и в останалата си част като политик, заяви Цветанов. Той подчерта, че Цачева е първата жена председател на Народното събрание в България. „Г-жа Цецка Цачева е човекът, който може да балансира в този многообразен български парламент. Г-жа Цецка Цачева е жената, която може да тушира всяко напрежение, което има в пленарна зала“, посочи той и заяви, че тя е достойният и силен глас на ГЕРБ в тази кампания. По думите му вицеадмирал Манушев е един достоен офицер, истински патриот, човекът, който като заместник-шеф на Българската армия е напуснал своя пост, но е станал част от ПП ГЕРБ от гражданската квота на партията.