Районна прокуратура – Плевен предаде на съд жена, държала цигари и тютюн без бандерол

Предстои насрочване на делото за разглеждане

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 52-годишна жена, държала цигари и тютюн без бандерол.

Обвинението срещу Минка К. е за това, че на 07.04.2016 г. в гр. Плевен, при условията на повторност държала акцизни стоки без бандерол когато такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна и тютюневите изделия - 33 бр. кутии цигари от марките „Gold Mount“, „Walden Super Slims“, „Fast“ и 0,750 кг тютюн, с обща пазарна стойност 397,50 лв., като случаят е немаловажен и невнесеният акциз в полза на Републиканския бюджет е на стойност 254,25 лв. - престъпление по чл. 234 ал. 2 т.1 вр. с ал.1 вр. чл.28 ал.1 от НК.

Обвиняемата е осъждана през 2013 г. за престъпление по чл. 234 ал.1 от НК, на 3 месеца лишаване от свобода при строг режим.

На 07.04.2016 г. в гр. Плевен, в района на магазин „Билла“ полицейски служители при ОДМВР – Плевен били изпратени за извършване на проверка по повод получен сигнал, че в района на търговския обект се разпространяват акцизни стоки без бандерол. Когато пристигнали на място, забелязали жена, която отключва вратата на лек автомобил „Ауди А3“ и изважда кутии с цигари. При извършена проверка на автомобила били открити акцизните стоки без бандерол.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.