Истински бум на пияни и надрусани шофьори в Плевен

43-годишен счупи дрегера с 3,58 промила, друг шофира след употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис

Истински бум на пияни и надрусани шофьори в Плевен през последните дни. От МВР информират за поредните случаи със заловени безразсъдни водачи.

На 10 октомври в ОДМВР – Плевен са образувани две бързи полицейски производства срещу водачи на леки автомобили, шофирали без книжки. На 7 октомври около 10:10 часа на улица "Катя Попова" 38-годишен плевенчанин, е управлявал лек автомобил "Форд-Фиеста" без да притежава СУМПС. На 8 октомври около 21:15 часа в град Кнежа на улица "Опъпченска" автопатрул спира лек автомобил "Пежо 405". Проверка на документите на водача – 17-годишен местен жител, е показала, че той няма свидетелство за правоуправление. Нарушенията и за двамата шофьори са в едногодишния срок от наказването им по административен ред за същото деяние с наказателни постановления. По случаите са уведомени прокурор при РП - Плевен и прокурор при РП – Кнежа. За престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК продължават работа разследващи полицаи.

На 10 октомври във Второ РУ- Плевен са започнати бързи производства срещу 43-годишен от град Троян и срещу 34-годишен от Плевен. На 10 октомври в ж.к. "Сторгозия" троянецът е засечен за управлява "Алфа Ромео" с концентрация на алкохол в кръвта 3,58 промила. На 8 октомври около 01:40 часа в Плевен на улица „Цар Борис III“ плевенчанинът е бил зад волана на лек автомобил "Фолксваген Пасат" с 2,22 промила алкохолна концентрация. Във 02 РУ Плевен е започнато бързо производство срещу 55-годишен от село Ясен, защото на 10 октомври около 01,15 часа в село Ясен, е управлявал лек автомобил "Фолксваген Венто" с 1,48 промила алкохолна концентрация. Проверките са извършени с техническо средство "Дрегер алкотест 7510". На водачите са издадени талони за медицинско изследване. Съставени са актове за административни нарушения. Уведомена е прокуратурата в Плевен. За престъпления по чл.343 „б“, ал.1 от НК продължават работа разследващи полицаи.

На 10 октомври 2016 година в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство срещу 22-годишен от Плевен. На същата дата около 03:10 часа на булевард "Христо Ботев" е управлявал лек автомобил "Ауди А6" след употреба на упойващи вещества - амфетамин, метамфетамин и канабис. На 9 октомври около 22:05 часа отново на булевард "Христо Ботев" 22-годишен от село Ставерци е управлявал лек автомобил "Опел-Корса" след употреба на канабис. Това е констатирано с техническо средство тест "Дрегер друг тест-5000". Образувано е бързо производство. На водачите са издадени талони за кръвно изследване. По случаите е уведомен дежурен прокурор при РП - Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Продължават работа разследващи полицаи.