Шампион по мотоциклетизъм арестуван за кражба в Плевен

Красен Кънчев е пренощувал една нощ в ареста, след това мярката му била удължена на 72 часа и от вторник е под домашен арест

Рали шампионът Красен Кънчев е бил арестуван за кражба на 770 лева в петък в Плевен. Мотористът, който е легенда в състезанията на две гуми и има титли от световни състезания, действал заедно с люлинския бандит Димитър Димитров, съобщи "Телеграф".

"Случаят е докладван в прокуратурата. Кънчев е пренощувал една нощ в ареста, след това мярката му била удължена на 72 часа и от вторник е под домашен арест”, коментираха от обвинението. Справка в масива на МВР показала, че това не е първият му сблъсък със закона. Той е криминално проявен за кажби, отбелязаха от вътрешното министерство.

Рали шампионът и Димитър Димитров решили да направят удар в Плевен в петък, защото имали предварителна информация, че мъж ще тегли голяма сума пари, засекли ченгетата. Те проследили шофьор, който паркира колата си в центъра на града. Кънчев и люлинският бандит използвали тапа и блокирали централното заключване на автомобила. Собственикът чул, че алармата реагира и се отдалечил. Возилото обаче останало отключено. За броени минути шампионът и съучастникът му отворили вратата, взели чантата, в която предполагали, че има голяма сума пари, и избягали. Вътре обаче с ужас установили, че има само 770 лева, издадоха разследващи.

"Незабавно се организираха заградителни мероприятия и двамата бяха арестувани. Операцията е на Главна дирекция „Национална полиция и ОДМВР-Плевен”, обясниха от вътрешното ведомство.

Красен Кънчев лежал 72 часа в ареста, след което го освободили под домашен арест. Той е родом от великотърновското село Присово. Там обаче живеят родителите му, а той самият е в столицата.