Деян Топалски: Характерът и упоритостта изграждат истинския шампион

Най-вероятно ще има реванш с Даниел Илиев, но мачът ще е догодина

"90% характера и упоритостта изграждат истинския шампион. Това са нещата, които са необходими, за да не се откажеш, когато стане тежко, а винаги става тежко - не само в спорта, а и в живота." Това заяви ММА боецът Деян Топалски в студиото на "България сутрин" по bgonair.

Преди дни Деян Топалски записа поредна победа на българските рингове. Той победи столичния боец Даниел Илиев. По думите му мачът не е бил труден, а като всички останали. Най-вероятно ще има реванш между двамата, потвърди Топалски и обясни, че не иска неоснователни претенции към победата му. По думите му към момента няма дата за мача, но той ще бъде догодина.

По време на галавечерта "Ultimate pro fight 6" се проведе и благотворителна кампания за деца със заболяването спинална мускулна атрофия.

"В залата бяха събрани около 2600 лева от зрителите. Тези пари ще отидат за материално обезпечаване на тези деца", съобщи Топалски. Няма краен срок тази благотворителна кампания, добави той и обясни повече за болестта: "Това е генетично заболяване, което отслабва мускулите на децата, буквално ежечасно. Много висока смъртност. По-голяма част от децата, родени с тежка форма на това заболяване, умират като бебета. На едно от първите места по смъртност е това заболяване, тъй като мускулите на децата атрофират непрекъснато и идва момент, в който органите започват един по един да отказват. И се стига до летален изход". Това са деца с голям потенциал, които не отстъпват пред нищо на останалите, подчерта ММА боецът от Плевен.

Може да помогнете на СМА БЪЛГАРИЯ

BG62FINV91501216827732Снимка на Деня

Щрихи от Плевен