Бащата, набил двама ученици, съди единия от тях

Майката на едно от момчетата получилa призовка, но не по делото за побоя над сина й

Бащата, набил двама ученици в Музикалното училище, съди едно от децата, което е ударил. За това сигнализира пред Нова телевизия майката на едно от пострадалите момчета. Преди осем месеца родителят се саморазправи с ученици, закачали сина му. Кошмарът за семействата, обаче продължава и днес.

Преди осем месеца Георги и Мартин стават жертва на побой от родител на свой съученик. Осъжданият 44-годишен Милен Антов им потърсил сметка защо тормозят сина му Цветан.

"Бащата на Цветан влезе в училище, удари Мартин със стол, след това мен ме удари. Почна да вика: "Кой удари сина ми? Какви сте вие, ще ви пребия всичките!" Не съм го удрял по никакъв начин, просто опитах да го усмиря, защото той почна да буйства и да ме напада", разказа едно от момчетата - Мартин.

След инцидента Антов се укри, намериха го след седмица във Велико Търново и оттогава е в ареста с обвинение за нанасяне на лека телесна повреда и закана за убийство. Изненадващо майката на Мартин получава призовка, но не по делото за побоя над сина й.

"Когато я прочетох разбрах, че моят син е подсъдим за 5000 лева, защото е нансъл лека телесна повреда на Цветан. Детето ми е на 15 години, ударено е със стол в гърба... И изведнъж е подсъдим?", недоумява майката Мариана Малинова.

От вчера Антов е с нова мярка - домашен арест, която прокуратурата ще обжалва.