Хулиганът Горан с обвинителен акт, забил юмрук на надзирател

Крими

19-10-2016, 17:51

Снимка:

burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горан Горанов остава в ареста

Дрехите на подсъдимия били донесени и предадени на пострадалия от служител в затвора

Районна прокуратура-Бургас предаде на съд бургазлията Горан Горанов. Той е подсъдим за това, че на 13 март, около 15,00ч.  в сградата на бургаския затвор забил юмрук в лицето на надзирател при изпълнение на службата му. С удара нанесъл лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане на клепачите на ляво око с изразен отток, довело до временно разстройство на здравето, неопасно за живота.
Горан Горанов е многократно осъждан – с общо шест на брой влезли в сила присъди, като три от тях са свързани с унищожаване на имущество в места за временно задържане, а останалите с нарушаване на обществения ред и засягане на телесната неприкосновеност на гражданите. 
Към датата на деянието Горан Горанов е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“ по присъда, постановена му от Районен съд-Бургас. 
На горепосочената дата той надзирателят изпълнявал службата си, бидейки дневна смяна  в зоната за повишена сигурност. В същия коридор пребивавал и Горанов. Около 15,00ч.  пострадалият бил изпратен от постовия на входа до килията на Горанов, за да му съобщи, че майка му е дошла на свиждане, както и да го попита дали желае свиждането да бъде проведено. При проведения разговор Горанов съобщил на пострадалия, че не желае да се вижда с майка си, след което разговорът приключил. Впоследствие надзирателят бил потърсен от същия колега, който го помолил отново да отиде при Горанов и да го попита дали желае майка му да му остави дрехи. Между двамата бил проведен втори разговор, при което Горанов заявил, че желае да му бъдат предоставени донесените от майка му вещи.
Дрехите на  подсъдимия били донесени и предадени на пострадалия от служител в затвора, и тъй като имало заповед килията на Горанов да не се отваря самостоятелно, служителят на реда се обадил на дежурния, който му разпоредил да изчака колегите, които ще бъдат изпратени и едва след това килията да бъде отворена. 
След няколко минути при пострадалия отишли двама негови колеги. Тримата надзиратели се отправили към килията на Горанов, след което я отворили. След като вратата била отворена, Горанов директно се насочил към  надзирателя и го ударил с юмрук по лицето, който попаднал в лявото око. Непосредствено след това колегите на пострадалия се намесели, а Горанов бил обезвреден, чрез поставяне на белезници. В килията на същия било извършено и  претърсване, при което били намерени парче заострено стъкло и метална шина, изкъртена от подматрачната рамка. 
Районна прокуратура-Бургас внесе в съда обвинителния акт на 05.10.2016г.. Районен съд –Бургас е насрочил заседанието си на 30.11.2016г.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"