Съдят шофьор, причинил смъртта на пешеходец в Плевен

Обвиняемият слязъл от автомобила и с помощта на други хора го откарали в болницата, но в резултат на получените тежки травми човекът починал

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен шофьор, причинил смърт на пешеходец.

Обвинението срещу Максим К. е за това, че на 05.08.2015 г. в гр. Плевен, в района на кръстовище, при управление на лек автомобил „Ауди“ нарушил правилата за движение по пътищата, както като водач не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство което управлява и не е бил внимателен и предпазлив към пешеходците, като по непредпазливост причинил смъртта на Никола Ц. на 75години, като деецът, след деянието е направил всичко, зависещо от него за оказване помощ на пострадалия.

На 05.08.2015 г. сутринта обвиняемият превозвал с автомобила си плодове и зеленчуци, от складовете на търговия на едро до семеен магазин. Движил се с ниска скорост понеже. автомобилът му бил много натоварен. Когато наближил кръстовището с ул.„Георги Бенковски“, допълнително намалил скоростта заради по-лоша пътна настилка в този участък и кръстовище регулирано със светофарна уредба. Малко преди да навлезе в кръстовище, обвиняемият забелязал възрастен мъж – пострадалия Никола Ц., който минал покрай спрените превозни средства и навлязъл на пътното платно, за да пресече, но без да се огледа за преминаващи автомобили. Обвиняемият предприел маневра на ляво, за да заобиколи пресичащия мъж и задействал спирачната уредба, но не успял да предотврати удара между предната част на автомобила и тялото на пострадалия. В резултат на това пострадалия паднал на пътното платно, при което ударил главата си и от нея потекла кръв. Обвиняемият слязъл от автомобила и с помощта на други хора го откарали в болницата, но в резултат на получените тежки травми човекът починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия