Проф. Иван Стоянов посети НУ "Христо Ботев" - Плевен

Ученици от клуб "Млади възрожденци" участваха в дискусия на тема "Българските символи"

Ученици от клуб "Млади възрожденци" при НУ "Христо Ботев" /с ръководител Светлана Михайлова/ участваха в среща с проф. Иван Стоянов - председател на фондация „Васил Левски”, автор на 150 научни публикации, от които 12 монографии и учебници за студенти, дългогодишен преподавател по история и носител на наградата "Оборище" на град Карлово по повод празника на града.

Тема на дискусията бе "Българските символи", информират от училището. Проф. Стоянов разказа любопитни факти за бележити личности в българската история, за войните, в които България участва или води, за нейните върхове и погроми. Акцент на срещата е историята на създаване на българските символи – знаме, герб, химн, с които днес отъждествяваме своята национална принадлежност.

На срещата присъства и г-н Копчев – почетен председател на Общобългарски комитет "Васил Левски" – Плевен, създател и главен ръководител на Национален поход "По стъпките на Левски".

Проф. Иван Стоянов посети НУ "Христо Ботев", гр. Плевен и се срещна с педагогическия екип, където разказа интересни факти от българската история.

По повод 1 ноември – денят на народните будители, ученици от клуба представиха кратък рецитал и презентация, а на 28 октомври ще поднесат цветя на паметниците на бележити личности в града.