Няколко задържани след концерта на Слави Трифонов

Крими

30-10-2016, 10:26

Снимка:

bgonair.bg, кадър

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Събитието премина под пълна блокада на бул."Цариградско шосе" и засилени мерки за сигурност

С няколко задържани, но без сериозни нарушения на реда, приключи снощният митинг-концерт, в подкрепа на референдума, иницииран от Слави Трифонов и неговия екип.

Събитието приключи в събота вечер около 21.00 часа, а до тогава районът около Орлов мост, беше напълно блокиран.

Поне петима арестувани след митинг-концерта на Слави Трифонов, съобщи Bulgaria ON AIR.

Младежите бяха закопчани пред Народното събрание, час след края на събитието, заради опит за спречкване със силите на реда.

От МВР съобщиха за още двама задържани преди началото на мероприятието. Единият от тях малолетен и в него са открити боксове.

Близо до сцената, група младежи, видимо в нетрезво състояние, се опитаха да провокират полицията, но бързата намеса на органите на реда, не позволи да се стигне до по-сериозни сблъсъци.

От полицията уточняват, че е оказана медицинска помощ на няколко души в района на Орлов мост, които са се почувствали зле.

До по-сериозни инциденти не се стигна. На края на концерта много от хората избраха да се приберат пеш или с метрото, което работеше с удължено време.

Хора, живеещи в района, се оплакаха, че зрители нахлули в дворовете им и оставили след себе си боклуци.

Концертът премина под пълна блокада на бул."Цариградско шосе" и засилена охрана. Проявата продължи малко повече от час и половина.

По време на събитието живеещи в района на столичния Орлов мост се оплакаха в социалните мрежи от вандалски прояви по време на концерта. Във видео, разпространено във Фейсбук, може да се види как множество от хора рушат частна ограда и си позволяват да използват двора на имота, за да гледат концерта.

„Живеем със семейството ми на бул. „Цариградско шосе”. В момента тече концерт на Слави Трифонов. Имаме къща с двор. Вратата към двора е желязна и я бяхме заключили. Сега вратата ни е разбита, оградата към задния двор – счупена, и в двора ни е пълно с хора, които хвърлят боклуци. Със съпруга ми два пъти се обадихме на 112. За съжаление ефект няма”, написа Анна Кирилова в социалната мрежа.
"Моля ви, споделяйте поста! Нека достигне до повече хора! Дано дойде поне един полицай, който да ни помогне!", пише пострадалата в социалните мрежи.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен