Мъж от Търговище е приведен в плевенския затвор, опитал да убие съпругата си

Той е осъждан два пъти за шофиране в пияно състояние, въпреки че е работел като таксиметров шофьор, както и за кражба

Окръжната прокуратура в Търговище внесе в Търговищкия окръжен съд обвинителен акт срещу 48-годишния Живко К., който ще отговаря за опит за убийството на съпругата си, извършен предумишлено – престъпление по член 116, ал. 1, т. 9, във връзка с член 115, във връзка с член 18, ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 11 февруари 2016 год. подсъдимият Живко К. влязъл в магазин „Оазис“ в Търговище, където работела съпругата му. Отношенията в семейството били влошени и съпругата му поискала да се разделят. Това бил поредният опит от нейна страна да напусне Живко К. заради избухливия му нрав и проявяваната от него агресия.

В магазина подсъдимият се насочил към съпругата си, извадил нож с 15-сантиметрово острие и внезапно нанесъл три удара в областта на корема, а след това – още два, в областта на гърдите на съпругата си. След това Живко К. се самонаранил в корема и гърдите със същия нож.

Двамата били откарани за лечение в болницата, а след възстановяването му Живко К. бил задържан с мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Търговищкия окръжен съд по искане на Окръжната прокуратура. Сега Живко К. е приведен в затвора в Плевен.

Той е осъждан два пъти за шофиране в пияно състояние, въпреки че е работел като таксиметров шофьор, както и за кражба.

Предстои делото срещу 48-годишния Живко К. да бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд.