Математически турнир, посветен на Деня на народните будители, проведоха в СУ "Иван Вазов"

В състезанието участваха деца от 2 до 12 клас от различни училища и градове в региона

Денят на народните будители тази година беше отбелязан и с Двадесет и петия математически турнир „Черноризец Храбър“ , който за втори път се провежда в град Плевен в СУ „Иван Вазов“, организиран от СМБ „Плевен – Център“. Започнало като елитарно българско състезание, през последния четвърт век Есенния турнир прераства в цялостна образователна и изследователска програма, реализирана от Института по математика и информатика на Българската академия на науките. Програмата е и със сериозни международни измерения. Екипът на турнира осъществява научно – методическо ръководство на съпътстващото обучение, като организира лагери и семинари. Фактът, че днес 220 деца в Плевен и хиляди в цялата страна, отбелязаха Деня на народните будители с участие в математическото състезание е свидетелство за наличие на траен интерес към математиката.

В състезанието участваха деца от 2 до 12 клас от различни училища и градове в региона. Най-добре представилите се в различните възрастови групи ще бъдат наградени с грамоти, които ще се връчат на 4.11.2016 г. (петък) от 13 ч. в зала „Европа“ на СУ „Иван Вазов“. Списъкът с участниците и победителите е публикуван на сайта на СУ „Иван Вазов“, а по-късно резултатите на всички ученици ще се обявят и на сайта на турнира www.math.bas.bg/ch

Организаторите на състезанието в Плевен СМБ „Плевен – Център“ и СУ „Иван Вазов“ честитят Денят на народните будители и благодарят на децата, на техните родители и учители за проявения интерес и положения труд, и им пожелават здраве и още много покорени върхове!