Луд екшън: Шофьор потроши патрулки при гонка с плевенската полиция

Случаят се изяснява

На 2 ноември около 18 часа в Плевен от улица "Цар Самуил", навлизайки в кръгова връзка, водачът на "Опел Вектра" не спазва пътен знак Б-1, отнема предимството и удря правилно движещия се в кръгова връзка в посока улица "Дойран" мотопед "Пежо", управляван от 36-годишен плевенчанин. След ПТП, лекият автомобил „Опел Вектра" не спира и продължава в посока улица "Васил Левски".

На кръстовището между улица "Асен Халачев" и улица "Гренадирска" навлиза частично от дясна в лява пътна лента и удря "Опел Астра", собственост на ОДМВР - Плевен, управляван от полицейски инспектор. Водачът на "Опел Вектра" отново не спира и продължава в посока площад "Иван Миндиликов". Последван е от служителите на сектор "Криминална полиция" при Второ РУ - Плевен в посока към село Гривица.

При организираните заградителни мероприятия в село Гривица, на около 500 м. след отбивката за мотел "Гривица" при десен завой водачът на "Опел Вектра" е изгубил контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение и е ударил правилно движещия се "Ваз 21214", собственост на МВР – Плевен. Водачът на "Опел Вектра" отново не спира и продължава в неизвестна посока.

В следствие на настъпилите ПТП са нанесени материални щети по автомобилите и мотопеда. Около 20,30 часа при обход на ПП-3 на около 1 км след разклона за град Славяново в посока село Тотлебен, в канавката е намерен изоставен лекия автомобил "Опел Вектра".

Извършен е оглед от полицейски служители. Случаят се изяснява.