Предадоха на съд шофьора, блъснал два полицейски автомобила в Плевен

Oбвиняемият Веско Ц. е задържан за срок до 72 часа

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу Веско Ц. по образувано срещу него незабавно производство за извършени две престъпления: по чл. 270, ал.1 и чл. 216, ал., вр. чл. 26, ал.1 от НК. С действията си обвиняемият е попречил на органите на 02 РУП – Плевен да изпълнят задълженията, които имат по ЗМВР и противозаконно повредил чужди движими вещи – два служебни полицейски автомобила, като им причинил щети на обща стойност 230 лв.

Обвинението срещу Веско Ц. от с. Червена, обл. Велико Търново е за това, че след като причинил леко пътно транспортно произшествие с мотопед, управляван от Иван Х. от гр. Плевен, избягал от мястото на инцидента и бил последван от патрулен автомобил на 02 РУП, който по това време минавал наблизо. В преследването се включили още два полицейски автомобила, които последователно били ударени от автомобила на обвиняемия. След като успял да се измъкне от преследването Веско Ц. изоставил управлявания от него лек автомобил „Опел Вектра“ в околностите на гр. Плевен. След установяване на самоличността му той бил задържан и срещу него било образувано незабавно производство.

С постановление на Районна прокуратура – Плевен обвиняемият Веско Ц. е задържан за срок до 72 часа с оглед явяването му в съдебна зала за разглеждане на внесения от прокуратурата обвинителен акт.

Предстои делото да бъде разгледано в Районен съд – гр. Плевен.