Плевен почете паметта на героите

В знак на преклонение официалните лица и гражданите положиха цветя и венци пред паметника на Четвърти пехотен полк

Областният управител Ралица Добрева, председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев и народният представител Владислав Николов присъстваха на ритуала за Архангелова задушница в памет на загиналите в името на България войни, съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Със заупокойна молитва, отслужена от плевенски свещеници, присъстващите се поломиха за покой на душите на хилядите знайни и незнайни войни, поставили България пред собствения си живот.

"Нека за миг си припомним историята на нашето отечество. Толкова векове то съществува благодарение на своите храбри войни, готови винаги да пожертват живота си за сигурността и целостта на своята мила родина. Днес сме тук за да изразим своята благодарност за подвига и великата саможертва на предшествениците ни, да отдадем почет със смирение и на онези, на които дължим свободата си”, каза полк. Николай Бешев, командир на плевенския гарнизон.

В знак на преклонение официалните лица и гражданите положиха цветя и венци пред паметника на Четвърти пехотен полк.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"