Задържаха двама плевенчани за грабеж и отвличане на 19-годишно момче от Горна Оряховица

Издирват техен съучастник - също от Плевенско

Окръжна прокуратура – Велико Търново привлече като обвиняеми петима мъже – В. Б. на 30 години, Е. Ф. на 36 години, Р. Р. на 24 години, Т. П. на 29 години и И. Р. на 27 години за това, че на 27.10.2016 г. в гр. Горна Оряховица, отвлекли 19-годишно момче, като деянието е извършено от пет лица, с користна цел и освобождаването на отвлечения е било поставено в зависимост от изпълнението на определено условия от страна на бащата на отвлечения - да не се обажда в МВР, да отиде сам на посоченото от извършителите място за среща и от там да вземе и ползва оставения от тях за връзка мобилен телефон, и да им даде сумата от 200 000 евро.

Както и за това, че отнели чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Мерцедес ЦЛ 500“ от владението на собственика му, без негово съгласие с намерение да го ползват, като автомобилът е оставен без надзор, като за това са употребили сила, изразяваща се в нанасяне на удари с крака и ръце в областта на тялото и на главата, обездвижване на ръцете, краката и главата му посредством облепянето им с тиксо и отправяне на заплахи, че ще му отрежат пръста или ухото.

На трима от извършителите е повдигнато и обвинение за грабеж - отнели златен ланец и два мобилни телефона от владението на отвлечения, като употребили сила.

"На 3 ноември вечерта беше предприета специализирана полицейска операция по установяването и задържането на тези лица. В операцията се включиха служители от ГД "Национална полиция", сектор "Грабежи", от ОД на МВР-Ловеч и от ОД на МВР-Плевен, тъй като три от лицата, живееха на територията на Плевен, други две от лицата пребиваваха на територията на София, а едно от лицата живее на територията на Тетевен. В хода на операцията бяха задържани четири лица като две от тях са от Плевен, едно е от Тетевен и едно е от село Стамболово, Павликенско. От процесуално-следствените действия и работа с лицата беше установено, че има още един извършител на престъплението, който към настоящия момент не е установен и е обявен за издирване. Той е от територията на Плевен на 24 години.", съобщиха от търновската полиция.

С постановление на ОП – Велико Търново петимата извършители са привлечен в качеството на обвиняеми. Четирима от тях са задържани за 72 часа за довеждането им пред съда. Петият извършител е обявен за издирване.

Днес Окръжна прокуратурата - Велико Търново внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на четиримата задържани.