„Мис България 2016“ ще бъде избрана на 19 ноември

Миналогодишната победителка Марина Войкова ще връчи короната

Новата „Мис България“ ще бъде избрана на 27-мото издание на най-престижния конкурс за красота у нас Мис България. Финалното шоу ще се проведе на 19-ти ноември от 19 ч. в зала Рейнбоу Плаза – София. Организатор и лицензиант на конкурса е Модна агенция Интерсаунд с президент Ирина Папазова.

Честа да връчи короната на най-красивата българка за 2016 година има Марина Войкова, Мис България 2015 която донесе най-значимата световна титла в близката история на конкурсите за красота -Мис Планет 2016.

Марина ще бъде и водеща на националния финал в компанията на водещия от популярното предаване „Страх“ Атанас Михайлов.

След проведените регионални конкурси от веригата Мис България в 25 малки и големи градове в цялата страна до финала достигнаха 20 претендентки от Бургас, Варна, Троян, Ловеч, Враца,Хасково, Силистра, Пазарджик, София и много други.

„Мис България“ датира от далечната 1929 година. В конкурса по регламент могат да участват неомъжени българки между 17 – 25 години, които трябва както да проявят смелост да се явят и спечелят регионален конкурс, така и да притежават красота, талант, харизматичност, сценично поведение, широка обща култура и добродетели.

Престижното състезание е излъчило много достойни победителки като: Любомира Славчева, Евгения Калканджиева, Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Ивайла Бакалова, Роси Иванова, Славена Вътова, Марина Войкова и други.

Конкурсът ще протече в четири тура вдъхновени от шедьовъра на Чайковски „Лебедово езеро“: атрактивен тематичен тур , тур по бански костюми, специално създадени за конкурса от „Делфина“, тур с официални тоалети подготвени от Стоян Радичев, полуфинал и финал.

В едноседмична програма на конкурса момичета ще изпълняват различни атрактивни задачи и мисии, в който ще покажат своите способности, интереси и таланти. Начало на вечерта ще сложи официално - Welcome party.

За членове на журито са поканени светски личности, утвърдени изпълнители и модни експерти и рекламодатели.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен