Арестуваха 26-годишен от Левски за кражба на "Ауди"

Колата е била оставена отключена и контактните ключове се намирали в купето

На 2 ноември в 23.45 часа е получен сигнал от 30-годишен от град Левски за откраднат автомобил „Ауди“, паркиран пред дома му. Колата е била оставена отключена и контактните ключове се намирали в купето.

Около 00.15 часа на 3 ноември 2016 година автомобилът е установен изоставен в град Левски на улица „Стефан Стамболов“. При огледа е изяснено, че няма нанесени материални щети, но е без регистрационни табели. Уведомен е районен прокурор. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 346, ал. 2 от НК. Табелите са обявени за издирване. По-късно са намерени захвърлени на улица „Христо Ботев“ в град Левски.

От проведените оперативни действия е установен и задържан извършителят на престъплението – 26-годишен местен жител. Той е привлечен като обвиняем, разпитан е в присъствието на служебен защитник. При извършено претърсване и изземване в дома му са намерени лична карта и СУМПС на ползвателя на лекия автомобил, свидетелство за регистрация на МПС, част 2 и талон за ГТП за същото МПС. Вещите са иззети и се намират на съхранение в полицията. Работа по случая продължава разследващ полицай.