Футболната легенда Лъчезар Танев отличи Ивайло Чочев

Националният тим е на по-ниско ниво заради липсата на играчи като Чочев, които играят в първите дивизии във водещите държави

"Моите уважения към момчетата ни, стараят се, играят, но говорим за класа и ниво. Имаме двама играчи в Италия, в Серия А – Тонев и Чочев и никъде другаде нямаме в първите дивизии във водещите държави. Това е много показателно, затова и националният отбор е на по-ниско ниво. Те нещата са видни и последователни, няма какво ново да измислим. Всичко се дължи на дългите години лоша работа с децата", коментира футболната легенда Лъчезар Танев пред Спортно шоу "Гонг".

Танев е родом от Плевен и е играл за Спартак в периода 1979-1983 г. В момента работи като мениджър на футболисти.

Агентът е категоричен, че не може да храним огромни очаквания към националния отбор по футбол, при положение, че в момента страната ни има само двама футболисти, играещи в най-силните първенства в Европа.

Междувременно Ивайло Чочев се завърна в Италия и започна подготовка с Палермо за предстоящото гостуване на Болоня в неделя. На Ботуша все по-упорито вървят спекулации, че президентът на тима Маурицио Дзампарини е много близо до това да продаде клуба, но на този етап няма нищо официално.