Гонка в Левски: Младежи пренасят марихуана, полицията ги преследва

Проверка е установила, че единият е обявен за общодържавно издирване

На 15 ноември около 15 часа в хода на специализирана операция по линия "Широкообхватен контрол" в град Левски е подаден сигнал за проверка със стоп палка по образец на лек автомобил "Форд Фокус". Водачът не спира на подадения сигнал и ускорява. Служителите на РУ - Левски последват автомобила, като го настигат и спират в местността "Шаварна".

Установено е, че „Форд“-ът е управляван от 22-годишен местен жител. При подаване на сигнала полицаите забелязали, че в автомобила пътуват трима, а при спирането му установили само шофьорът и 17-годишната му спътничка от град Летница. Предприети са действия по задържането на третия пътник. Той е установен между град Левски и село Асеновци, като са използвани помощни средства - стоп патрони, изстреляни във въздуха и белезници. Изяснена е самоличността му – 28-годишен от град Левски.

Извършен е личен обиск, при който в лявия му джоб на връхната му дреха е намерена пластмасова кутийка със суха зелена тревиста маса с тегло около 10 грама. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на марихуана. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Левски.

Образувано е бързо производство за престъпление по чл 354, ал. 3, т.1 от НК. 28-годишният е задържан за 24 часа. Проверка е установила, че той е обявен за общодържавно издирване с телеграма от 28 ноември 2013 година на Главна дирекция „Национална полиция“, за изтърпяване на присъда, постановена от Окръжен съд – Плевен.