НУ "Христо Ботев" посрещна гости от Румъния

42 преподаватели и директори от област Олт и г-н Влад Сорин – зам. кмет на гр. Корабия, посетиха училището

НУ "Христо Ботев" посрещна гости от Румъния, клуб Педагогика", секция Математика и информатика и информационни технологии"" към Окръжния училищен инспекторат обл. Олт, с ръководител на групата инспектор по информатика – Фелициа Ман, учители – координатори и с любезното съдействие на г-жа Димитрина Радулова. 42 преподаватели и директори на няколко училища от област Олт и г-н Влад Сорин – зам. кмет на гр. Корабия посетиха училището.

Те имаха възможността да разгледат материалната база, да посетят част от провежданите учебни часове и да се запознаят с българската образователна система в начален етап.

В компютърния кабинет с интерес следяха работата на малките ученици по информатика и информационни технологии и се запознаха с малка част от получилите медали в първият етап на Международния турнир „Математика без граници“.

Запознаха се с работата на класните ръководители и приложението на мултимедиите в учебните часове.

Михаела Христова, ученичка от 2 г клас отправи музикален поздрав със синтезатор, а Сияна Бешкова изпълни народната песен „Тръгнала е Дена“

Това е трета среща между НУ "Христо Ботев" и представители на учителската общност, институциите и местната власт в съседна Румъния. През лятото на 2016 г. педагогическият колектив на училището беше любезно посрещнат в две румънски училища.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"