Плевен става част от инициативата "Как да защитим правата си като длъжници и кредитори"

Частни съдия-изпълнители ще съветват безплатно граждани и фирми в дни на отворени врати

Частни съдебни изпълнители ще приемат граждани, ще отговарят на въпроси и ще разясняват правата им като длъжници и кредитори, обяви председателят на камарата им Георги Дичев, цитиран от "Правен свят".

Заедно с Националното сдружение на общините камарата организира дни на отворените врати. Инициативата под надслов "Как да защитим правата си като длъжници и кредитори" ще обхване над 30 общини и стартира в края на месеца.

Дни на отворените врати ще има в София, Русе, Своге, Две могили, Плевен, Червен бряг, Ветово, Нови Искър, Айтос, Балчик, Добрич, Генерал Тошево, Каварна, Несебър, Созопол, Козлодуй, Роман, Хайредин, Мизия, Мездра, Враца, Борован, Бяла Слатина, Криводол, Оряхово, Габрово и Шумен. На повечето места срещите с ЧСИ ще са в сградата на общината.

Кампанията ще продължи до края на декември, а при интерес ще бъде подновена през 2017 г.

Идеята е ЧСИ и гражданите и представителите на малкия и средния бизнес да се срещнат очи в очи. Целта е всеки да получи безплатно обективна и полезна информация за правата си и да научи най-малкото как да минимизира вредите за себе си.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен