Разясняват на плевенчани как да защитават правата си като длъжници и кредитори

Кампанията е под надслов "Как да защитим правата си като длъжници и кредитори”

Както вече информирахме, от началото на тази седмица стартира информационната кампания на Камарата на частните съдебни изпълнители с партньорството на Националното сдружение на общините в Република България. В над 30 града на страната ще се проведат приемни дни, в които ЧСИ и общински експерти ще консултират безплатно гражданите и ще отговарят на въпросите им, свързани с правата, задълженията и законовите възможности за защита на всеки длъжник или кредитор. Приемните дни се провеждат в общинските администрации.

Кампанията е под надслов "Как да защитим правата си като длъжници и кредитори" и ще мине през Плевен днес. Според сайта на КЧСИ е предвидена среща с ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици от 13.00 ч.

Камарата на ЧСИ е подготвила информационна книжка, която дава отговори на най-често задаваните въпроси от длъжници и кредитори, която ще се предоставя безплатно на гражданите в приемните. КЧСИ ще се допита до гражданите и за свои законодателни предложения, чиято цел е по-евтин и прозрачен изпълнителен процес чрез анкета, която ще се попълва анонимно и по желание. Предложенията на камарата са да се забрани със закон запорирането на социални плащания като инвалидни пенсии, майчински и др., да се въведат електронни търгове на имоти за публична продан и да се уреди извънсъдебното събиране на малките по размер дългове, което също ще намали разходите за страните и времетраенето на процедурата.