Красавица от Плевен сред финалистките в конкурса "Мис и Мистър Нация 2016"

До финала достигнаха 11 момчета и 11 момичета

Плевенчанката Евелин Николова е одобрена окончателно след проведените два кастинга за конкурса "Мис и Мистър Нация 2016". 19-годишната красавица е бивша възпитаничка на ДФСГ "Интелект" и е носителка на короната "Мис Плевен 2014".

До финала на предстоящото събитие достигнаха 11 момичета и 11 момчета. Това е един съвършено нов конкурс, който ще се проведе на 1 декември по време на традиционния благотворителен бал "Коледни Ангели".

Идеята на организаторите на конкурса от FAMOUS.MS е да заложат на българското, родното, на нашите традиции. Затова и името на надпреварата е свързано с родината ни. В първи тур всеки от участниците ще представи традиционна народна носия от различен край на България. Втори тур ще протече със спортно-елегантни и дизайнерски облекла и бижута. Във финалния трети тур дефилето ще се състои от тежки вечерни рокли за жените и костюми за мъжете. Ще се оценяват както визията, така и представянето на кандидатите. Победителите пък ще имат възможността да представят България на международен конкурс.

Специално за събитието пристигат Мисис Вселена 2016 - австрийката Олга Торнер и Надежда Лисенко - Мисис Русия 2016 и Топ 6 Мисис Вселена 2016.

В ролята на жури влиза друга плевенчанка, спечелила редица награди от конкурси за красота - Мадлена Иванова, а останалите членове се пазят в тайна.