Целта е изпълнена: Недостигащите средства за паметник на Емил Димитров са събрани

Двуседмичната кампания на "Ротари клуб Плевен Центрум" приключи успешно

"През следващата седмица ще внесем сумата от 7600 лв и така ще постигнем целта, която си поставихме, а именно да съберем 15 000 лв, които са необходими за изграждане на паметника на Емил Димитров. Благодаря Ви, приятели!", съобщи Илиян Йончев, президент на "Ротари клуб Плевен Центрум".

Сумата, която бе необходима, за да бъде изпълнена крайната цел, е събрана по време на провелия се снощи Коледен благотворителен бал, oрганизиран от от ротарианците. Събитието мина под надслов "Една вечер за Емил Димитров".

През изминалата седмица по сметката на местната управа са преведени 7400 лева благодарение на кампанията на "Ротари клуб Плевен Центрум", която бе подкрепена от много плевенчани. Така общата сума, която ще постъпи в сметката на общината вследствие на кампанията и коледния е бал е 15 000 лв.

Припомняме, че за изграждането на монумента на големия Емил Димитров бяха необходими 50 хил. лв. Средства бяха събрани от благотворителен концерт и изложба, проведени през септември. В началото на октомври кметът Георг Спартански обяви, че в дарителкската сметка има близо 19 000 лв. и разпореди да започне подготовката на документация, за да се пристъпи към обявяване на национален конкурс за изработване на монумента. В средата на същия месец пък общината получи безвъзмездно от военното министерство гилзи за паметника, като бе съобщено, че стойността на материала, който ще бъде извлечен, е 15 500 лв.

Като прибавим и 15-те хиляди лева от успешната двуседмична кампания на "Ротари клуб Плевен Центрум" би следвало събраните средства да са напълно достатъчни, за да се стартира процедурата по изграждане на паметника. Очаква се на следващата общинска сесия да се определи мястото, където ще бъде той, както и обявяването на конкурс.

"Доказа се, че когато плевенчани имат кауза, могат да отделят от залъка си и от това, което имат, за да направят нещо значимо за обществото. Когато имаш качествена кауза, тя обединява. И носителите на тази кауза трябва да са гаранти на нейната ценност и стойност", каза още президентът на "Ротари клуб Плевен Центрум" Илиян Йончев.