Mлад мъж се жалва от полицейско насилие в Плевен

26-годишният Виктор разказа, че го принуждавали да кляка и става до припадък

Млад мъж от Плевен твърди, че е жертва на полицейско насилие. По думите на 26-годишния Виктор Балиев той е бил отведен с белезници във Второ районно управление преди два дни и там му е нанесен побой.

Освен това бил принуден да кляка и става до припадък. Екип на Нова телевизия се срещна с младежа, подал сигнала.

"Докато кляках, единият дойде, остави си чантичка с палка до мен и се уплаших. Продължих да клякам, краката ми трепериха, тялото ми продължаваше да отказва и почнах да се подпирам на коената си", разказа Виктор.

Всичко започва заради катастрофа на кръговото в Плевен. Виктор разбрал, че брат му е катастрофирал и отишъл да види какво става. Пресрещнали го полицаи. "Бутна ме с негова дясна ръка, аз инстиктивно му бутнах ръката. "Нали ти казах да махнеш колата и оттам нататък минаха зад мен и ме поведоха към патрулния автомобил. Отвори вратата и каза тебе тая вечер ще те пребия. След 2-3 минути дойде, поогледа се, удари ме два пъти в дясната част на тялото. В полицията ме пресрещна трети полицай, който също ме удари. Впоследствие и тримата ми нанесоха удари", разказа Виктор.

След това го пуснали, за да се върнат на катастрофата и да премести автомобила си от кръстовището, след което се върнали в районното, където по думите на малдия мъж издевателствата продължили.

Питали го дали ползва наркотици или някаква упояващи вещества. "Казах им, че не ползвам наркотици, не пуша и не пия. Влязохме отново в районното, бях без белезници, но започнаха да ме бият в коридорчето. Помолих ги да не ме бият", допълни момчето.

26-годишният младеж не е криминално проявен, съдебното му минало е чисто и досега не е имал проблем с полицията. От районното управление в Плевен са отказали да коментират случая пред камера. Отрекли са да има полицейски произвол и насилие. Обяснили, че Виктор е доведен, а не задържан, защото се е държал арогантно на местопроизшествието, а защото е имало проблем с автомобила, който е с испанска регистрация и е обявен за издирване от ШИС. Въпреки това, колата му е върната.

От областната дирекция все пак са заявили, че ще направят вътрешна проверка. А младият мъж вече си е извадил медицинско свидетелство и е наел адвокат.