Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд пенсионер, опитал да убие съседа си

Обвиняемият имал зависимост към алкохола, а от пролетта на 2015 г. бил в конфликтни отношения с пострадалия

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 72-годишен пенсионер за опит за убийство на съсед.

Обвинението срещу Игнат А. е за това, че на 15.09.2015 г. в гр.Плевен, се опитал умишлено да умъртви Тодор К. /на 70 години/, като деянието останало недовършено по независещи от дееца причини.

Обвиняемият имал зависимост към алкохола, а от пролетта на 2015 г. бил в конфликтни отношения с пострадалия, който живеел наблизо. При срещите им, всеки път Игнат А. се държал агресивно и безпричинно обиждал и псувал Тодор К., но последният не отговарял на нападките, за да не се стига до саморазправа.

На 15.09.2015 г. около 17.00 ч. Игнат А. вървял към дома си и видял, че на дървена пейка пред входа седели Тодор К. и разговаря със съседка. Щом го видял обвиняемият започнал отново да го обижда и да го псува, заради което Тодор К. го предупредил да не се занимава с него, защото ще го набие. Обвиняемият се отдалечил и влязъл във входа на жилищния блок, но след 15 минути отново излязъл, държейки нож извикал „ще те убия” и се затичал към пострадалия. Тодор К. инстинктивно станал от пейката и за да спаси живота си вдигнал дясната си ръка, като успял да се предпази от удара получавайки порезна рана на китката на дясната ръка. Последвала физическата схватка помежду им, в която пострадалият успял да повали нападателя на земята и да вземе ножа от ръцете му.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.