26-годишната Анита от Белене се класира трета в първия сезон на "Bake Off: най-сладкото състезание"

До финала на шоуто достигнаха четирима участници

След 16 изпитания и 7 напрегнати елиминации вече е ясно името на победителя в “Bake Off: най-сладкото състезание“ по NOVA. Моника Велева (18 г., София) стана първият носител на титлата „Най-добър любител сладкар и пекар на България“, информираха от медията.

Както вече писахме, до финала на шоуто достигнаха четирима участници – Анита от Белене, Десислава, Георги и Моника. Експертното жури шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски се погрижиха последните изпитания в предаването да откроят най-добрия от тях. През целия първи сезон на състезанието участниците се притесняваха от рецептата за хилядолистно тесто, по-познато като бутер тесто, но точно това беше последното им изпитание за сръчност. Те трябваше да приготвят десерта “Милфьой“ с крем “Шантили“ и малини. Шеф Юлия Панджерова беше спестила основни стъпки от процеса на приготвяне на тестото, но типично в духа на състезанието, участниците черпеха идеи един от друг.

След експертната оценка на четвърто място беше класиран десерта на Георги, на трето – Анита, на второ – Деси, а първото място беше отредено за Моника. Нейната любима 3D торта във формата на миньон също спечели овациите, както на журито, така и на останалите участници.