2 години и 3 месеца затвор за тежка телесна повреда

Инцидентът се разиграл в село Божурица

П.К.Т. /понастоящем в Следствени арести – Плевен, осъждан/ се е признал за виновен в това, че на 11 юли 2015 година, в село Божурица, по хулигански подбуди, причинил тежка телесна повреда на А.Г.Ц., изразяваща се в разкъсно-контузна рана и тежко многофрагментно счупване на черепа в лявата теменна област на главата с хлътване на костните фрагменти /импресионна фрактура/, разкъсване на твърдата мозъчна обвивка /дура матер/ и вбиване костните парченца в мозъчното вещество, излив на кръв под твърдата мозъчна обвивка /т.нар. субдурален хематом/ и мозъчна контузия в същата област, довели до проникващо нараняване в черепната кухина, трайно затрудняване на речта и постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

По същото време и на същото място подсъдимият П.Т. причинил на М.П. лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядане и охлузване с характерна форма /"контактен отпечатък"/ по задната повърхност на дясното рамо, довели до разстройство на здравето временно и неопасно за живота.

Страните са постигнали споразумение за така извършеното от подсъдимия П.К.Т. престъпление да му бъде наложено наказание в размер две години и три месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Определението е окончателно.