Елизабет от Плевен с три медала от Международен фестивал в Рига

Плевен Лайф

12-12-2016, 09:16

Снимка:

Арт компания "Нови звезди"

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Българските деца спечелиха общо 33 медала

В столицата на Латвия се проведе  Международния музикален фестивал  РИГА СИМФОНИ. Той се организира от Общество "Европейски детски център за музика“ и Департамента  по образование и култура на Парламента на Рига. Конкурсът  се провежда в няколко направления: "Поп музика – световен хит", Академически вокал", Фолклорна песен", Джаз вокал, джазова импровизация, "Авторска и оригинална песен", Песен на  Маестро Раймонд Паулс в чест на  80-годишния юбилей на  композитора".

За България официален представител на фестивала е Арт компания "Нови звезди" и вече трета година организира предварителен подбор за участие във фестивала. "Всеки участник се одобрява предварително  от организаторите и така на финала не могат да попаднат случайни и неподготвени участници. И съответно конкуренцията е на много високо ниво. Точно затова смятаме за изключителен успех представянето на българската делегация през тази година", съобщават от "Нови звезди".

Рекапитулацията е повече от изразителна. Дванадесет български деца на възраст от 8 до 17 години от различни градове на България – Панагюрище, Пловдив, Велинград, Велико Търново, Плевен и София спечелиха 33 медала – 13 златни, 16 сребърни и 4 бронзови. Практически всяко наше участие в различните направление беше наградено.

Сред отличничките е и Елизабет Захариева от Плевен. Тя спечели три медалав Рига. На изключително трудния международен фестивал малката красавица от Плевен завоюва златен, сребърен и бронзов приз. Представи се отлично и впечатли публика и жури. Тя получи и специална награда за участие на друг международен фестивал "Истоки" в Москва.