Плевен посреща XV-то Международно изложение по пчеларство през февруари

По традиция ще бъде аранжирана тематична изложба “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”

От 9 до 12 февруари 2017 в Плевен ще се проведе XV-то Mеждународно изложение – договаряне “Пчеларство – Плевен 2017”. Изложението се организира от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен под патронажа на Областна администрация – Плевен и Министерство на земеделието и горите.

По традиция по време на изложението ще бъде аранжирана тематична изложба “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. За целта “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен обявяват ХV –то издание на Mеждународен конкурс за детска рисунка и пластика на горепосочената тема. Възрастовите групи са 3 до 5 год., от 6 до 12 год. (вкл.); от 13 до 16 год. (вкл.). Всяко дете може да участва с максимум 2 рисунки и 1 пластика. Творбите се представят до 30.01.2017 год. в офиса на “Партнерс експо” ООД – България, 5800 Плевен, пл. “Възраждане” 1, стая 325.

На гърба на всяка рисунка трябва да са написани – три имена, възраст, адрес, телефон за връзка и училище/школа/читалище/детски център и т.н. Рисунките трябва да са с размери 35 см височина/50 см ширина.

Техника на изпълнение – акварел,темперни бои, пастел и масло. За пластиките няма дефиниран размер и е желателно да се изпращат в кутия. В този раздел могат да участват и приложници с апликации, пана, текстил и др.

Жури от специалисти и представители на съорганизаторите ще подбере най-добрите рисунки и пластики, които ще участват в изложбата, съпътстваща форума. За най-добрите отличени творби са предвидени награди – грамоти и пчелен мед, осигурени съответно от “Партнерс експо” ООД и от Областния пчеларски съюз – Плевен.

Наградите ще бъдат връчени на церемония по време на изложението, информираха организаторите във Фейсбук.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен