Красива и рапираща! Кралицата на българския хип-хоп е от Плевенско (Видео)

21-годишната Денислава Сашова - Диона е новата музикална сензация

Красива и рапираща. Денислава Сашова, по-известна като Диона, бързо се превърна в една от най-актуалните звезди на родната хип-хоп сцена. Някои дори вече я обявиха за "Кралицата". Песните й "Поста ми" и "Diona" имат стотици хиляди гледания в интернет, а поканите за участия не спират да валят.

21-годишната Денислава е от град Койнаре, живяла е и в Червен бряг. В момента е студентка трети курс във Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Политология". Прякора си получила от свои приятели. В древногръцката митология "Diona“ е по-скоро титла, ("Богинята“, женския вариант на Зевс) отколкото лично име.

Диона слуша рап от малка и преди години решава да експериментира. През лятото на 2016-та записва първия си сингъл "Поста ми", който бързо се превръща в хит. Реакциите са положителни и съвсем закономерно кариерата й тръгва рязко нагоре. Вече се радва на участия из цялата страна, а феновете й постоянно се увеличават.

Наскоро излезе и последната песен на изпълнителката, кръстена на самата нея - "Диона".

"Не мислех, че ще се занимавам сериозно с музика. Пусках си любителски клипове във Фейсбук и с времето започнаха да ми пишат непознати хора, да ме подкрепят. След това ме търсеха и продуценти. Реших да опитам и си казах, че ако събера интерес, ще продължа. И видях, че има интерес към мен и реших да направя още едно парче, а сега подготвям и трето", разказва чаровната рапърка.

Нейният идол е Ники Минаж, защото в тази индустрия е важно да си скандален и не на последно място да бъдеш добър артист. От представителите на рап музиката в България харесва 100 кила, тъй като го счита за адаптивен и следва модата в жанра, или създава своя. Диона признава, че момчетата в рапа й се радват и я уважават именно заради това, че е мъжко момиче и не е фалшива.

През изминалото лято Денислава работила като аниматор, но сега се е отдала изцяло на музиката. "Ако не се отдадеш на нещо на 200 процента, няма как да получиш повече", категорична е тя.

Основното послание, което Денислава иска да предаде, е, че и момичетата могат да рапират. "Лошото момиче" на родната хип-хоп сцена е амбицирана някой ден да носи титлата "най-доброто МС в България“. Надява се, че хората ще я оценят и ще остави следа в тази музика.