Детелин Далаклиев и Георги Стоянов прегърнаха кауза в подкрепа на децата с епилепсия

Животът

18-12-2016, 20:30

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Триумф за дъщеричката на Детелин Далаклиев на турнир по художествена гимнастика

Благотворителен турнир по риболов се проведе край Плевен, Детелин Далаклиев награди победителите

Детелин Далаклиев специален гост на благотворителен турнир по риболов край Плевен

Историята помни: Ето как Детелин Далаклиев стъпи на световния връх (Видео)

Детелин Далаклиев зарадва малчугани с открит урок (Снимки)

Детелин Далаклиев с открит урок по бокс навръх Деня на българския спорт

Световният шампион Детелин Далаклиев празнува 33-ти рожден ден

Детелин Далаклиев и куп легенди уважиха откриването на Спортен център "Пулев"

Детелин Далаклиев започна подготовка с националния отбор

"Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев" влезе в библиотеката на СОУ "Иван Вазов"

"Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев" (Галерия)

По тяхна инициатива бе реновиран офисът на АРДЕ - Плевен, а децата бяха зарадвани с коледно тържество

Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев и главният редактор на Plevenutre.bg Георги Стоянов реновираха офиса на Асоциацията на родители на деца с епилепсия в Плевен. Инициативата на журналиста и именития ни спортист е осъществена с част от приходите на книгата "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев", написана от Стоянов.

Световният шампион и журналистът уважиха тържеството по покана на регионалния представител на АРДЕ в Плевен Калин Стоянов

Далаклиев и Стоянов подариха на всяко едно от децата книгата "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев"

Преди известно време от общината предоставиха на АРДЕ помещение на първия етаж в Стоматологичната клиника на бул. „Русе”, което улесни предвижването на членовете на асоциацията. Помещението е по-просторно, но се нуждаеше от ремонт и освежаване. Инициативата на Георги Стоянов и Детелин Далаклиев имаше за цел от неугледна стая домът на АРДЕ в Плевен да стане много по-приветлив, тъй като там всекидневно идват родители и деца от целия регион.

В обновения и изцяло пребоядисан офис се състоя и днешното коледно тържество на децата с епилепсия от Плевенска област. За малчуганите бяха предвидени много лакомства и подаръци от Далаклиев и Стоянов, които уважиха празника с присъствието си, както и от магазините "Фантазия" и "Лайф". Всяко едно от децата получи и книга с автограф лично от Детелин Далаклиев, който с удоволствие отговаряше на въпросите, свързани с кариерата му и личния живот.

Световният шампион от Милано 2009 и Георги Стоянов пожелаха на слънчевите деца на АРДЕ - Плевен никога да не се предават и да преследват мечтите си докрай, като обещаха за в бъдеще да продължат сътрудничеството си с асоциацията.

Част от децата на АРДЕ - Плевен

Регионалният представител на АРДЕ - Плевен Калин Стоянов в разговор с Детелин Далаклиев

АРДЕ е единствената неправителствена организация, която защитава правата на децата, младежите и възрастните с епилепсия и се грижи за тяхната интеграция в обществото. Заболяването епилепсия все още е непознато за хората и предизвиква страх и неразбиране.

Плевенският клон на АРДЕ полага грижи за много деца от областния град и областта, научихме от регионалния представител Калин Стоянов. Много родители обаче се притесняват все още да потърсят съдействие и помощ.

"Много родители не са запознати с начините за преодоляването на негативните последици от заболяването. Целта на организацията ни е да помогне на тези хора. Надяваме се да провокираме още като тях да излязат на светло. Ние сме насреща и ще им помогнем с каквото можем. Използвам възможността да благодаря и на г-жа Веска Събева – председател на Асоциация на родители на деца с епилепсия, която не спира да се бори за това да се полагат достатъчно грижи на членовете на АРДЕ и специфичините им нужди", сподели Калин Стоянов.

Епилепсията се проявява изведнъж и води до необходимостта от всекидневен прием на лекарства и непрекъснато наблюдение на болното дете от единия от родителите. Те се принуждават да отделят голяма част от времето си, а и от семейния бюджет, за лечението на болния, което допълнително затруднява нормалния живот на цялото семейство.

Хората обаче трябва да знаят, че с това заболяване може да се живее пълноценно. Децата могат и да учат, и да работят пълноценно. Просто работните места не трябва да представляват опасност за живота в случай на пристъп.

А епилепсията е лечима. Около 70-75% от хората с това заболяване успяват да се излекуват напълно. Останалата част остава на лекарства цял живот, но без пристъпи, което значително улеснява живота им.