МЗХ започна процедура по прехвърляне на свой имот на Община Плевен за приют за кучета

Министър Десислава Танева е одобрила искането на местната управа

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева е одобрила искането на Община Плевен за безвъзмездно прехвърляне на недвижим имот – публична държавна собственост, в собственост на Общината. Имотът ще се ползва за организирането на постоянен приют за отглеждане на безстопанствени животни, поясни на днешното оперативно заседание на ръководството на Общината кметът Георг Спартански.

Сградата е на ул. „Д-р Г. М. Димитров” №106 в Плевен, представлява „Ветеринарномедицинска лечебница”. Предоставена е на Областната дирекция по безопасност на храните, но е с отпаднала необходимост, информират от пресцентъра на общината.

Предложението от Спартански за деактуване на имота беше прието единодушно на сесия на Общински съвет – Плевен в края на м. октомври 2016 г. Градът ни се нуждае от приют за бездомни животни и проблемът е много остър поради големия брой безстопанствени кучета по улиците на Плевен и зачестилите сигнали и жалби от граждани за ухапвания. Предстои да се заложат средства в местния бюджет за 2017 г. за преустройство и изграждане на боксове за животните, каза още кметът.