Ученичка от Плевенско спечели дрон от образователната кампания на НАП

Цветомила Потурлиева, директор офис на НАП Плевен, връчи лично наградата на любознателната девойка

Флорита Костадинова от Долни Луковит, общ. Искър, обл. Плевен, спечели дрон с 270 точки от верни отговори на тестовете от образователната онлайн кампания на НАП „Влез в час с данъците“. Госпожа Цветомила Потурлиева, директор офис на НАП Плевен връчи лично наградата на любознателната девойка в присъствието на цялото й семейство на 20 декември. Флорита е само на 12 години, като от самото начало следи данъчните уроци с интерес на интернет страницата на кампанията www.vlezvchas.bg и ще продължи да участва активно. Тя е отлична ученичка в 6-ти клас на основно училище „Васил Левски“ в Долни Луковит и обича математиката.

Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ е предназначен за всички ученици на територията на страната и продължава с третата си част. На интернет страницата на кампанията www.vlezvchas.bg са достъпни първите 10 данъчни курса, които включват теми за видовете данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, темата за държавния бюджет и др. Курсовете ще дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните ми права при завръщане в България“ и други полезни теми за младите.

След края на всеки данъчен урок има разработен въпросник, който покрива материала, изложен в него. Събраните точки от верни отговори дават възможност участниците да играят за следните награди – дрон, е-четец, портативен говорител и камера за екстремни спортове. На две седмици на лотариен принцип от всички участвали се избира по един победител и две резерви. Отличниците и най-активните участници могат да спечелят още портативно зарядно, слушалки или тефтер с химикалка за тъч скрийн екрани, брандирани с логото на кампанията.