Цецка Цачева изказа благодарност на сдружение "Справедливост"

"В това се измерва човещината ни в днешния ден - да пазим спомена, корените си, традициите, да пазим вярата си", каза председателят на НС

"Благодаря на “Справедливост” за това, че ни правят съпричастни към тази идея, която преди всичко е много навременна и много необходима. Защото в това се измерва човещината ни в днешния ден - да пазим спомена, корените си, традициите, да пазим вярата си. А без храма, където да се поклоним и помолим, където да се пречистим, където да се спасим, ако имаме нужда и потребност, ние сме бедни, духовно бедни. Когато човек загуби вярата и духа си е спорно дали остава човещината в него”. С тези думи председателят на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева изрази своята подкрепа към благотворителната инициатива на „Справедливост“ и Областната структура на Предприемачи ГЕРБ за ремонт и реставрация на един от най-старите православни храмове в Плевен – „Св. Троица”.

Цачева сподели, че е направила достояние тази инициатива и на парламентарната група на ГЕРБ и по общо решение на групата е била упълномощена да връчи на отец Венци 3000 лева, които са дарение от ПГ на ГЕРБ за продължаване на реставрацията и ремонтните дейности на храма.

"От сърце искам да пожелая на вас, на най-близките ви хора, на приятелите ви, наистина да има повече човещина помежду ни през празниците и през следващата година. Да сме живи и здрави, защото е много е тъжно, когато загубим любим човек. От нас това, което можем да направим, е да бъдем до тези, които са много силни. Винаги съм се възхищавала от тях, винаги съм казвала, че аз не знам  как се прави това”, каза още председателят на 43-тото НС Цецка Цачева.

На благотворителната вечер на търг бяха разиграни картини и пластики, дарение от известни художници от Плевен, които по този начин подпомагат каузата.

Изграждането на църквата „Света Троица” е започнало в далечната 1876 г. и е продължило цели двадесет години. Построяването на храма се е случило единствено с даренията на хората. Общинският организационен секретар на ГЕРБ Диана Данова и Станислав Иванов, член на ръководството купиха една картина роза, която подариха на Валя Гетова.